T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YAYIN VE İLETİŞİM KULÜBÜ

YAYIN VE İLETİŞİM KULÜBÜNDE öğrencilerimizin İnternet sayesinde okul ile dış dünya arasındaki bağlantıları görebilmelerinin sağlanması, teknolojiyi yaşamlarına amaçları doğrultusunda entegre edebilme bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, internet ortamında doğru araştırma yapmayı öğrenmesi, bu araştırma becerilerini internet sayfası tasarımı hakkında bilgi toplamak amaçlı kullanması, internet sitesi tasarımı için yaratıcı potansiyellerinin ortaya çıkması ve geliştirilmesinin sağlanması, internet sitesi tasarımında kullanılan programların (örn. Frontpage, dreamweaver) öğrenilmesi, bu programla internet tasarımı yapılmaya başlanması ve yapılan sayfaların geliştirilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirilmektedir. 

 

YAYIN VE İLETİŞİM KULÜBÜ

YAYIN VE İLETİŞİM KULÜBÜ olarak amacımız; öğrencilerin web tasarım tekniklerini temel düzeyde kavramalarını sağlayarak, web tasarımı için gerekli yazılımları tanıtmak ve kullanabilmektir. Bu kulübe katılan öğrencilerin bu yazılımları kullanarak sene içinde düzenlenecek yarışmalara katılmaları ve okul içinde kullanılabilecek web siteleri hazırlamaları kulübün öncelikli hedefleri olacaktır.

Kulüp çalışmaları bazı zamanlarda web tasarımı için gerekli araçların tanıtımı ile geçecek olsa da genel olarak uygulamalara dayalı bir sistemde yürütülecektir ve ürün merkezli çalışmalar planlanmaktadır. Profesyonel olarak web tasarımı yapan şirketlere yapılabilecek geziler ile bu sektörde çalışan kişilerle görüşme ve çalışma ortamlarını tanıma fırsatı da yaratılacaktır.

Amacımız;

1- Öğrencilere bilimsel, toplumsal, sanatsal, kültürel, zihinsel, sportif, psikolojik ve el becerileri alanlarında kendilerini deneme fırsatı vererek bireysel yeteneklerini ve ilgilerini tanıyarak üretkenliklerini açığa çıkarmalarına, bunları kullanabilmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmak,
2- Öğrencileri paylaşımcı, katılımcı, başkalarının haklarına saygılı; sevgi, dostluk ve yardımlaşma duyguları gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek. Ayrıca grup çalışmalarında yer alma, organize olabilme ve özgüven duygularını arttırmaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2013 - Güncelleme: 03.01.2024 13:49 - Görüntülenme: 3057
  Beğen | 2  kişi beğendi