T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

 

Okulumuzda,

Aşağıdaki Alan ve Dallarda Yüz Yüze eğitime devam edilmektedir.

Okulumuzda Yüz Yüze Eğitim

 

 Okulumuzda, Aşağıdaki Alan ve Dallarda Yüz Yüze eğitime devam edilmektedir.

ALAN ADI

DALLAR

DÖNEMLER

İnşaat  Teknolojisi

 

3

Makine  Teknolojisi

 

3

Motorlu Araç Teknolojisi

Otomotiv Elektromekanik Teknolojisi

3-5-7

Bilişim Teknolojileri

Bilgisayar Teknik Servis

3

 

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 

  1. Yüz Yüze Eğitimler okulumuz  atelyerinde   hafta içi saat 17.10-22.00 saatleri arasında verilmektedir.
  2. Kültür dersleri öğrenciler tarafından maol.meb.gov.tr adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, Kültür dersi sınavları, MEB tarafından merkezi sistemle yılda 2 defa Ocak-Mayıs aylarında yapılır. Öğrenci kültür dersi sınavlarına maol.meb.gov.tr  adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını, ders seçimini yaptıktan sonra, ders seçim listesi ile kayıt yaptırdığı okula müracaat ederek kitaplarını alır.
  3. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. Okulumuzdaki alanlardan bir tanesini seçen öğrenci, iki dönem okumuş hakkını kazandıktan sonra, meslek derslerini okulumuzda görür. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsızlık hakkı vardır.
  4. Devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır. Öğrenci devamsızlıktan başarısız olduğu dersin devamını takip eden dönemlerde alamaz. (Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.)
  5. Öğrenciler son sınıfta işletmede beceri eğitimine gönderilmeleri esastır. Özellikle bir işyerinde çalışanlar bu hususa dikkat etmeleri gereklidir.
  6. Beceri Eğitimini okulda yaptırmak için 8 kişilik grubun oluşması gerekmektedir. Ayrıca bu öğrencilere 300 saatlik yaz staj yaptırılır.
  7. Açık Meslek Lisesinden mezun olabilmek için 110 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 130 Kredi MESLEK DERSİ = 240 Kredilik  ders alınmalıdır.
  8. Dersin haftalık saati, o dersin kredisini oluşturur. Bir dersten 45 veya 100 ile geçmek yeterlidir. Not sadece diplomayı etkiler. Meslek derslerinden en az 2 yazılı sınav, 1 veya 2 sözlü notu öğretmen tarafından verilir.
  9. Yüz yüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.
  10. Dersler dönemliktir. Her yılı 2 dönemden oluşur. Öğrenci Mesleki Açık Öğretim Lisesi Çalışma Takvimine göre  Eylül- Şubat aylarında 2 defa kayıt yenilemek ve ders seçmek zorundadır. Kayıt yenileme işlemleri ve Yüz Yüze alınacak olan derslerin seçimleri okulumuzda yapılacaktır.
  11. Öğrenci belgesi, Öğrenci Kimlik kartı, Askerlik Tecil Belgesi, EK-C2 okulumuz tarafından verilmektedir.
  12. Kültür derslerine ait kitaplar,  okulumuzdan yüz yüze ders alan öğrencilerimize okulumuz tarafından verilmektedir. Meslek derslerine ait kitaplar ayrıca verilmeyecek olup Ders Notları: megep.meb.gov.tr   adresinde yayınlanmaktadır, İsteyen her öğrenci ilgili internet adresinden  bilgisayar ortamında kendisi temin edebilecektir
  13. Kurallara uymayan öğrenciler  için MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ göre işlemi yapılır.

 

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN  KURALLAR

  1. Öğrenci her dönem okul merkezinden kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Genel Kültür Ders Seçimi yapamazlar. Kayıt durumları SİLİK ve DONUK durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerine devam ettirilmezler. Dolayısı ile hiçbir sınava giremezler. Kaydı SİLİK duruma düşen öğrencilerin Askerlik tecil işlemleri yapılmaz.
  2. Öğrenci her dönem okulumuza gelerek yeni dönemde alacağı dersleri seçerek, devam edeceğini bildirmek ve kayıt yenilemek zorundadır. Ders seçmeyen ve kayıt yenilemeyen öğrenciler o dönem için yüz yüze derslere devam ettirilmezler.
  3. Yüz yüze eğitim-öğretim örgün eğitim ile başlar, örgün eğitim ile biter. Bu tarihten sonra okulumuza gelen öğrencilerin geçen süreleri devamsızlık süreleri hesaplanırken dikkate alınır.
  4. Okul bina ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Sigara içenler hakkında 4207 Sayılı yasaya göre işlem yapılır ve disiplin cezası uygulanır.
  5. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.
  6. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.
  7. Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.
  8. Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunan öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 54.Maddesi uygulanır.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2013 - Güncelleme: 20.12.2023 08:54 - Görüntülenme: 13904
  Beğen | 11  kişi beğendi