T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ - OTOMOTİV GÖVDE TEKNOLOJİSİ


TANIMI:  

Otomotiv Gövde(Kaporta) ; hasarlı otomotiv panel ve gövdesi, otomotiv cam, kilit, döşeme ve aksesuarla ilgili arıza teşhisi ve onarımları yapabilme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Gövde Teknikeri; makine mühendislerinin gözetimi ve denetimi altıda Motorlu araçların üretimi, montajı, bakım ve onarımı konularında çalışan nitelikli kişidir.

 

AMACI:

Motorlu araçlar teknolojisi alanında otomotiv  gövde ( kaporta) bakım ve onarımcılığı mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.                 

 

MESLEK ELEMANINDA ARANILAN ÖZELLİKLER:

Motorlu araçlarının gövde ( kaporta) sektöründe çalışmak isteyenlerin; duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirir durumda, ellerini ustalıkla kullanabilen yaratıcı, titiz , bedenen ve ruhsal açıdan sağlıklı, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilme yeteneğine sahip, analiz ve yorum yapabilen, sorun çözme niteliğine sahip, takım ve ekip çalışmasına yatkın olan kimseler olmaları gerekir.

 

FİZİKİ ŞARTLAR:

Bu alandaki meslek elemanları atölye ve fabrika gibi ortamlarda bakım ve onarım yapabilirler.Çalışma ortamında  kimyevi maddeler bulunduğu için ciltte, gözde ve solunum yollarında alerjik reaksiyonlar gözlenebilir.Bu nedenle çalışma ortamında havalandırmanın çok iyi olması, özel giysilerin giyilmesi ve iş güvenliği kurallarına dikkat edilerek çalışması gerekmektedir.

 

GÖREVLERİ:

Motorlu araçlar teknolojisi alanında gövde ( kaporta) dalından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlilikleri doğrultusunda; Motorlu araçlar üretim fabrikaları, servis ve satış noktaları, bakım ve onarım atölyelerinde çalışabilirler.

Hasarlı araçların kontrolünü yapmak, arızalı parçaları tespit etmek,sökmek,bakımını yapmak,onarmak,ayarlarını yapmak,yerine monte etmek veya yenisiyle değiştirmek,onarım sonrası son kontrolünü yapmak,sipariş listesini çıkarmak ve maliyet hesabını yapmak,periyodik bakımlarını yapmak iş ve işlemlerini gerçekleştirir.

 

HEDEFİMİZ:

Programın sonunda  motorlu araçlar gövdesi dalı öğrencisi;Genel kültüre yönelik bilgi ve becerileri kazanacaktır.Dalın gerektirdiği temel yeterliklere sahip olacaktır.Ulusal ve uluslar arası iş gücünde beklenen temel yeterlilikleri kazanacaktır.Mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri ve mesleğin gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanacaktır.

 

motormotormotormotormotormotor

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2013 - Güncelleme: 28.09.2017 16:25 - Görüntülenme: 5950
  Beğen | 1  kişi beğendi