T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI - OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK TEKNOLOJİSİ DALI


TANIMI:

Otomotiv elektromekaniklerinin sahip olması gereken otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

AMACI:

Motorlu araçlar teknolojisi alanında otomotiv elektromekanikerliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

 

MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER:  

Motorlu araçların otomotiv elektromekanik dalında sektöründe çalışmak isteyenlerin; duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirir durumda, ellerini ustalıkla kullanabilen yaratıcı, titiz, bedenen ve ruhsal açıdan sağlıklı, göz ve ellerini eş güdümlü kullanabilme yeteneğine sahip, analiz ve yorum yapabilen, sorun çözme yeteneğine sahip, takım ve ekip çalışmasına yatkın olan kimseler olmaları gerekir.

 

FİZİKİ ŞARTLAR:

Bu alandaki meslek elemanları yetkili ve özel otomotiv servislerinde ve fabrika gibi kapalı ortamlarda ve açık arazide bakım ve onarım yapabilirler. Çalışma ortamında kimyevi maddeler bulunduğu için ciltte, gözde ve solunum yollarında alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Bu nedenle çalışma ortamında havalandırmanın çok iyi olması, özel giysilerin giyilmesi ve iş güvenliği kurallarına dikkat edilerek çalışılması gerekmektedir.

 

GÖREVLERİ:

Motorlu araçlar teknolojisi alanı otomotiv elektromekanik dalından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; otomotiv elektromekanik servisleri, otomotiv elektromekanik bakım ve onarım atölyeleri, otomotiv fabrikaları, otomotiv satış noktaları, otomotiv şirketleri ve ilgili atölye çalışırlar.

İş ortamlarında bulunan otomobillerin kontrolünü yapmak, arızalı parçaları tespit etmek, sökmek, bakımını yapmak,  onarmak, ayarlarını yapmak, yerine monte etmek veya yenisiyle değiştirmek, onarım sonrasında basınç ve verim testlerini yaparak verimli çalışma kontrolünü yapmak, sipariş listesi çıkarmak ve maliyet hesabı yapmak, periyodik bakımlarını yapmak iş ve işlemlerini gerçekleştirirler

 

HEDEFİMİZ:

Programın sonunda otomotiv elektromekanik dalı öğrencisi; Genel kültüre yönelik bilgi ve becerileri kazanacaktır. Ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikleri kazanacaktır. Dalın gerektirdiği temel yeterliklere sahip olacaktır. Mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri ve mesleğin gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanacaktır.

 

motormotormotormotormotormotor

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2013 - Güncelleme: 28.09.2017 16:25 - Görüntülenme: 14776
  Beğen | 2  kişi beğendi