OKULUMUZ TARİHÇESİ

İki yıl sonra şu andaki binalarına taşınmıştır.

Bugün bünyesinde;

• Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi(2007)(Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Olarak 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı itibariyle yeni yerine taşındı)
  • Anadolu Teknik Lisesi(1988)
  • Anadolu Meslek Lisesi(1995)
  • Teknik Lise(1974) (Antalya Teknisyen Okulu;1968 yılında Makina bölümü olarak eğitim-öğretime başladı.Teknik Lise adını 1974 yılında almıştır.)
  • Endüstri Meslek Lisesi(1944) yer almaktadır.

Okulumuz 1944 yılında Şarampol mevkiinde Erkek Sanat Okulu olarak tesviye,demircilik ve marangozculuk bölümleri ile eğitime başlamıştır. İki yıl sonra şu andaki binalarına taşınmıştır.

Bugün bünyesinde;

• Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi(2007)
  • Anadolu Teknik Lisesi(1988)
  • Anadolu Meslek Lisesi(1995)
  • Teknik Lise(1974)
  • Endüstri Meslek Lisesi(1944) yer almaktadır.

MİSYONUMUZ
       Ülkemizin ihtiyacı  olan endüstriyel teknik elemanları yetiştirmek, sanayide öncü olmak ve bunu sürekli kılmaktır.

VİZYONUMUZ
       Endüstride ve sanayide en yeni teknolojileri kullanan, kendi alanlarında yenilikçi ve girişimci elemanlar yetiştiren bir kurum olmak. Okul-endüstri işbirliği kültürünü oluşturarak, endüstrinin ihtiyaç duyduğu iş ve insan ilişkilerini öğrenmiş iletişimi yüksek elemanlar yetiştirmek.

OKULUMUZUN BİNA ÖZELLİKLERİ
       Okulumuz 14.120 m2 alan üzerinde dört ayrı bina ve eklentilerinden meydana gelmiştir.

Derslik  30 İdari İşler Odası 10
Fizik Kimya Laboratuarı 01 Atelye 26
Resim Sınıfı   02 Çok Amaçlı Salon 01
Bilgisayar Laboratuarı 03 Yemekhane 01
Kütüphane     01 Lojman 01

ÖĞRETMEN VE PERSONEL DURUMU

Müdür   01   Rehber Öğretmen 05
Müdür Baş. Yrd. 01 Büro Personeli  03
Müdür Yrd.    07 Teknik Hizmetli Personeli 07
Alan Şefi           08 Yardımcı Hizmetli Personeli 02
Atelye ve Lab. Şefi 29 Sözleşmeli Personel 02
Genel Bilgi Dersi Öğrt.                     84 Şoför 01
Meslek Dersi Öğrt. 53

Okulumuzda toplam 107 personel bulunmaktadır.

OKULUMUZDA EĞİTİM ÖĞRETİM

Okulumuzda eğitim-öğretim süresi; ilköğretim üzerine 4 yıldır.

Ortaöğretim seviyesinde genel bilgi ve çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim verilmektedir.      Okulumuzda tam gün tam yıl uygulaması kapsamında günlük 13 ders saati eğitim öğretim yapılmaktadır.

Çeşitli nedenlerle öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere; Açık Mesleki Eğitim Lisesi kapsamında akşamları ve Cumartesi günleri yüz yüze eğitim verilmektedir.

12. sınıf öğrencilerimizin tamamı İşletmelerde Beceri Eğitimi görmektedirler.

Okulumuzda diğer okulların ihtiyacı olan (masa,sıra,öğretmen kürsüsü vb) malzemeler Döner Sermaye İşletmesi tarafından üretilmektedir.

Okulun Kısa Tanıtımı/Kurumsal Tarihçe

Okulumuz Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1944 yılında Antalya Şarampol mevkiinde Antalya Erkek Sanat Okulu adı altında Tesviye, Demircilik ve Marangozluk bölümleri ile öğretime başlamıştır.

Şu andaki B Blok olarak eğitim veren binamızın zemin katına ise 1946 yılında taşınılmıştır. O yıllarda mevcut üç bölüme 1967 yılında Elektrik, 1968 yılında Motor, 1979 yılında Elektronik, 1983 yılında Yapı ve Yapı Ressamlığı, 1991 yılında Bilgisayar bölümü ilave edilmiştir.

Okulumuzun bünyesindeki Antalya Teknik Lisesi ise 1969 yılında Antalya Teknisyen Okulu olarak Makine bölümü ile açılmıştır. 1974 yılında Antalya Teknik Lisesi adını alan okulumuzda 1981 yılında Elektrik, 1988 yılında Bilgisayar, 1990 yılında İnşaat, 1993 yılında Elektronik, 2001 yılında Yapı Ressamlığı bölümü açılarak bölüm sayısı 6 olmuştur.

Okulumuz bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü ile öğretime 1988 yılında hazırlık sınıfında 24 öğrenciyle başlamıştır.

Okulumuz bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi Güverte Avlama Bölümü 1995-1996 öğretim yılında açılmış ve daha sonra bu bölüm Bakanlık oluru ile Güverte bölümüne dönüştürülmüş, Gemi Makineleri bölümü 2002 öğretim yılında öğretime başlamıştır.

2010 yılında Denizcilik Alanının müstakil binasının yapılması ile birlikte bu bölüm kendi binasına taşınarak ayrı bir okul olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.

Okulumuz 2004-2005 öğretim yılı başlarken MEGEP kapsamına alınarak Elektrik-Elektronik Alanı ile İnşaat Alanında üç bölüm ile eğitime başlamıştır.

2005–2006 öğretim yılından itibaren; öğretim süresi üç yıl olan Endüstri Meslek Lisesi 4 yıla, hazırlık sınıfı üzerine üç yıl olan Anadolu Meslek Lisesi hazırlık sınıfı kaldırılarak 4 yıla, 4 yıl olan Teknik Lise ve hazırlık sınıfı üzerine dört yıl olan Anadolu Teknik Lisesi dört yıla çıkarılmış, hazırlık sınıfı kaldırılmış ve alan uygulamasına geçilmiştir.

Şu anda kurumumuz Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programlarında Bilişim Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Makine Teknolojileri olmak üzere toplam 6 farklı meslek alanında ve pek çok alt dalda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

Okulumuzda 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren okulumuzun adı Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 03.01.2013 - Güncelleme: 03.01.2024 13:25 - Görüntülenme: 4275