T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası"

   Kütüphane Haftası sebebiyle, sevgili öğretmenlerimiz Cemile DAĞLIKAN ve ÖMER ÖVÜÇ önderliğinde, öğrencilerimiz Etkinlik Panosunu  hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

   Kütüphane Haftası sebebiyle, sevgili öğretmenlerimiz Cemile DAĞLIKAN ve ÖMER ÖVÜÇ önderliğinde, öğrencilerimiz Etkinlik Panosunu  hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

  Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

 

   Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder.

 

   Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanır. Bu haftada kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsedilir, kütüphanelerin sorunları ve çözüm yolları tartışılır, halka kütüphane bilinci aşılanmaya çalışılır. Okullarda, öğrencilere kütüphanelere geziler düzenlenerek, kütüphanede arama ve araştırma yapma yöntemleri gösterilir, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği anlatılır.

27-03-202427-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 20:43 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 3  kişi beğendi