ERASMUS+ PROJESİYLE YURT DIŞI STAJI

Okulumuzun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber uyguladığı Avrupa Birliği, Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Projesi, yurt dışı stajı için öğrenci seçilecektir:

Aşağıdaki şartları taşıyan Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, 11. ve 12. sınıf öğrencileri, alan şeflerince verilecek formu doldurup, 24/05/2022 tarihinde, saat 17:00'ye kadar teslim edeceklerdir. Bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.Projeye katılacak öğrenciler; proje yönetim ve seçim komisyonu tarafından seçilecektir. (Bu duyuru;  17/05/2022 tarihinde ilan edilmiştir). Başvuru yapanların mülakatları, 31.05.2015 tarihinde saat: 11:00'de yapılacaktır.

Hareketlilik Süresi: 30 gün

Gidilecek Ülke ve Şehir: Almanya/Berlin

Proje Katılımcılarıyla İlgili Şartlar:

1-Katılımcıların yolculuk, konaklama ve iaşe giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır.

2-Projeye katılan öğrenciler, rapor hazırlayacaklardır.

3-Noterden onaylı Veli Muvafakat Belgesi gereklidir.

Proje sonunda katılımcılarımızın şu kazanımları elde etmeleri beklenmektedir:

1. Branşları itibariyle mesleklerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve tecrübelerinde gelişme,

2. Genel ve mesleki yabancı dil becerilerini ilerletme

3. Avrupalılık bilincini geliştirme ve uyum sürecine katkıda bulunma

4. Uluslararası bilgi, görgü, iş ahlakı ve mesleki deneyimlerini artırarak, ülkemiz ve Avrupa istihdamına katkıda bulunma,

5. Yurt dışına seyahat edebilme, farklı ülkeleri ve kültürleri tanıma, başka ülkelerde yaşama deneyimi ve kültürel transfer,

6.  Öz güvenlerini kazanma, çevresinde statü kazanma ve girişimcilik bilincinin gelişmesi

7. Katılımcılara, staj yaptığı Avrupa kurumları ve okulumuzun düzenlediği  "Europass Belgesi" verilecektir.

PROJEYE KATILACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇİM KRİTERLERİ

• İngilizce dil becerileri konusunda, temel bilgiye sahip ve iletişime yatkın olması,

• Derslerinde başarılı olmaları (Okulumuzda daha önce okuduğu sınıfların yılsonu not ortalamaları dikkate alınacak),

• Öğrencinin ve ailesinin, projede çalışmaya ve katılımcı olmaya istekli olması,